Lemah potency: sabab jeung perlakuan, gejala jeung pencegahan

Disfungsi erectile (impotensi) nyaéta prosés patologis anu disababkeun ku henteu mampuh fisik sirit pikeun ngahontal sareng ngajaga kaayaan gairah seksual pikeun waktos anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun hubungan seksual anu lengkep.

Aya hiji pamadegan yén peluh - kasakit nu patali jeung umur nu nandaan tungtung sagala kahirupan intim. Sanajan kitu, hiji pernyataan misalna fundamentally salah, sabab unggal lalaki boga cadangan sorangan kasempetan dicandak ti alam, nu bisa diréduksi dina pangaruh rupa faktor éksternal, jadi mungkin jeung perlu nungkulan masalah ieu.

Nyababkeun peluh di lalaki

Ngadegkeun nyaéta prosés fisik anu rada hese, anu mangrupikeun ranté sadayana nuturkeun hiji-hiji réaksi anu sanés. Awak anu séhat nyéépkeun kirang ti hiji menit pikeun ngalaksanakeun sadaya algoritma anu diperyogikeun. Waktos salila lalaki hiji bisa ngajaga tegangan seksual ditangtukeun individual, nyokot kana akun karakteristik unggal kasus individu.

Awal disfungsi erectile di lalaki bisa manifest sorangan teu ngan salaku hiji kasakit mandiri, tapi ogé salaku gejala séjén jero Patologi kronis.

Aya seueur faktor négatip anu mangaruhan jalanna sadayana siklus sacara gembleng, sareng bagian-bagian individuna, anu diperyogikeun pikeun ngajaga sirit dina kaayaan cacakan pengkuh:

  • gangguan sarta trauma tina alam psikologis;
  • kacapean kronis;
  • sagala rupa panyakit anu mangaruhan panurunan dina aktivitas seksual di lalaki;
  • konsumsi alkohol, roko jeung pamakéan narkoba;
  • radang jeung mutilation tina aurat lalaki;
  • efek samping tina obat;
  • kurangna patuh kana budaya sex alam jeung sering pamakéan substitutes jieunan.
kabiasaan goréng salaku ngabalukarkeun potency goréng

Peluh psikologis manifests sorangan dina pangaruh setrés konstanta sarta instability saraf, paling sering lumangsung dina jalma ngora, kuat jeung séhat fisik. Sakumaha aturan, éta samentara sarta disappears sakumaha dumadakan sakumaha nembongan.

Hiji cacakan jeung sanggama nu dibéré bareng dina diri merlukeun pengeluaran hiji sumberdaya énergi badag. Sasuai, henteuna atanapi kacapean parsial nyababkeun panurunan dina kamampuan erectile.

Kaayaan sistem arteri sareng vena awak ngagaduhan dampak langsung kana struktur fisik sirit lalaki dina waktos tegangan seksual sareng durasi sanggama. Ku kituna, aterosklerosis, Abnormalitas pakait sareng impaired sirkulasi cerebral, diabetes mellitus bisa ngabalukarkeun masalah dina kahirupan intim. Tapi grup résiko utama nyaéta lalaki kalayan sagala rupa radang sistem genitourinary, khususna dina bentuk anu maju.

Lalaki anu teu kuat kumaha ningkatkeun poto 1

Teuing sering ngagunakeun timer gratification salaku cara pikeun ngagentos tegangan seksual ngabalukarkeun stagnation spérma dina testicles, ngurangan aktivitas maranéhanana sarta, salaku hasilna, ngabalukarkeun peluh.

Turunna téstostéron

Téstostéron nyaéta hormon anu mangrupa mékanisme alam utama pikeun ngajaga kaséhatan lalaki. Samentara éta, eusina dina getih sarta laju produksi bisa ngurangan dina pangaruh rupa-rupa gangguan éndokrin, gagal dina fungsi sél ati, entailing kurangna bahan pikeun baranahan téstostéron. Gangguan métabolisme lemak, ku ayana kaleuwihan beurat awak, ogé négatip mangaruhan produksi hormon.

Kecanduan narkoba, alkoholisme sareng ngaroko bako, anu janten sumber akumulasi zat ngabahayakeun sareng racun, nyumbang kana formasi disfungsi erectile. Ku kituna, panyalahgunaan inuman alkohol, bako jeung produk narkotika deal a niup ganda pikeun potency jalu, ngurangan produksi téstostéron jeung ngabogaan éfék négatif dina sistim cardiovascular awak sakabéhna.

Nyebut ogé kudu dilakukeun ngeunaan ayana ubar nu nyata ngurangan libido, dina sambungan jeung komponén konstituén maranéhanana.

Gejala peluh

Impotensi primér, lamun hiji cacakan teu muncul dina budak ti hiji umur dini, sarta sekundér, lamun jadi lemah kana waktu atawa disappears sakabehna.

Ogé ngabedakeun antara fisiologis, kaala jeung umur-patali, ngembang kalawan umur, peluh seksual.

Gejala di handap ieu tiasa janten perhatian:

  • kurangna lalaki kahayang seksual;
  • henteu mampuh lalaki pikeun ngahontal hiji cacakan pengkuh ku ayana gairah psikologis kuat;
  • darajat élastisitas sirit teu cukup pikeun nyelapkeun kana heunceut;
  • henteu mampuh ngalakukeun tindakan gesekan salami periode waktos anu dipikabutuh pikeun hubungan seksual pinuh;
  • dina kaayaan optimal pikeun sabagéan ageung, lalaki teu bisa ngahontal kaayaan orgasme;
  • isuk jeung peuting erections spontan teu aya.
Hiji lalaki kalawan potency goréng kumaha carana ningkatkeun poto 2

Upami sahenteuna salah sahiji gejala di luhur dideteksi, perlu dipariksa ku spesialis, sabab langkung gancang panyakitna dideteksi, langkung gampang pikeun ngubaranana.

Prosedur diagnostik pikeun peluh aimed di identifying nu nyababkeun kasakit, néangan métode pikeun neruskeun hiji kahirupan seksual pinuh jeung tamba diperlukeun pikeun peluh.

Uji hormon ngabantosan nangtukeun jumlah produksi éstrogén, prolaktin, téstostéron sareng LH (hormon luteinizing) dina awak. Ultrasound sareng x-ray tina sistem vaskular tiasa ngadeteksi gangguan sirkulasi dina sirit. Daptar ukuran perlu ogé ngawengku nganjang ka psikolog jeung timer observasi isuk-isuk jeung peuting erections spontan.

Pangobatan Disfungsi Erectile

Aya dua cara pikeun ngubaran panyakit lalaki: klasik (pangobatan sareng stimulasi vakum), bedah (intervensi bedah). Dina ayana karusakan mékanis kana pembuluh darah sareng arteri organ séks, restorasina dilaksanakeun ku bedah.

Pilihan ubar pikeun pengobatan peluh henteu tugas anu gampang. Kusabab sateuacan janjian, anjeun kedah leres-leres nangtukeun panyabab panyakit. Upami éta dumasar kana parobahan négatip dina pembuluh darah, maka ubar bakal dianggo pikeun nurunkeun koléstérol getih, ditambah ku diet khusus. Ngurangan élastisitas urat merlukeun pendekatan béda. Dina kasus tingkat téstostéron anu handap, tablet anu ngandung hormon ieu resep.

Inhibitor populer pisan ayeuna. Aranjeunna artifisial induce hiji cacakan, sarta éféktif dina ngaronjatkeun potency lalaki gancang.

nganjang ka dokter pikeun ngaronjatkeun potency

Impotensi pakait sareng gangguan méntal sarta phobias merlukeun loba jam sesi kalawan psychotherapist a. Pasién sapertos kitu diubaran ku ningkatkeun kontak taktil sareng waktos foreplay, ku ngaleungitkeun blok internal sareng terapi séks.

Nyegah peluh

Dasar pikeun ngajaga kaséhatan seksual nyaéta normalisasi gaya hirup, tampikan tina kabiasaan goréng jeung promiscuous sanggama, bener hubungan intim jeung moral jeung pasangan, aktivitas seksual biasa. Perlu eureun ngagunakeun interupsi sanggama salaku hijina métode kontrasépsi, sarta timer kapuasan salaku diganti pikeun full-fledged sanggama.

Olahan herbal sareng kandungan vitamin E anu luhur, anu ngandung hips acuk, akar emas, anggur magnolia Cina sareng bahan anu kapaké sanésna, bakal gaduh pangaruh pencegahan anu hadé sareng nguatkeun kaséhatan intim.

Dina waktos anu sami, ulah hilap pamariksaan rutin ku spesialis médis, sareng upami anjeun gaduh ragu sakedik ngeunaan konsistensi lalaki, geuwat konsultasi ka dokter, urologist atanapi androlog.

Disfungsi erectile mangrupikeun panyakit anu kompleks, ku kituna langkung gancang panyakitna dideteksi, langkung pondok jalan pikeun pamulihan kaséhatan lalaki.