Kunaon lalaki ngagaduhan nyeri téstis saatos gairah lami?

Patarosan naha endog nyeri tina ékskulitasitas sering timbul diantara perwakilan satengah kuat umat manusa. Kusabab aya masalah sapertos kitu, éta moal tiasa diémutan.

nyeri dina bal tina kaleuleuwih bungah

Dina téés (gonad jalu), spérma sareng téstostéron (hormon séks jalu) dihasilkeun. Upami pikagumbiraeun dibarengan ku nyeri, anjeun kedah ngaidentipikasi sareng ngaleungitkeun panyababna.

Nyababkeun utama nyeri

Alesanna tiasa duanana fisiologis sareng patologis:

  • overexcitation;
  • nalika teu lami aya séks;
  • panyakit tepa;
  • ngembangkeun neoplasma;
  • patologi organ genitourinary;
  • trauma;
  • gangguan sirkulasi;
  • hipotermia;
  • burut inguinal;
  • varicocele;
  • kista epididymis;
  • gangguan anatomi;
  • torsi tina tali spérma;
  • patologis pakait sareng plexus saraf.

Pikagumbiraeun anu henteu sugema tiasa nyababkeun pembengkakan téstis kusabab akumulasi getih. Henteuna berkepanjangan éjakulasi tiasa nyababkeun nyeri, tapi henteu janten ancaman pikeun kaséhatan.

Nyeri tiasa disababkeun ku:

  • gangguan sanggama;
  • patologis pakait sareng sistem pencernaan;
  • gangguan neurologis.

Baju jero tiasa nyababkeun ngarareunah. Henteu disarankeun nganggo modél anu neken alat kelamin. Langkung saé pikeun nampik baju jero anu didamel tina bahan sintétik. Disarankeun henteu nganggo calana ketat atanapi calana panjang.

Panyakit anu tiasa

Varicocele - salaku hasil tina stasis véna, jaringan organ pelvis henteu nampi zat anu diperyogikeun dina jumlah anu cekap, sél spérma mimiti paéh.

Tatu kana skrotum - saatos cilaka, jaringan janten radang, exudate kabentuk. Anjeun kedah geuwat milari bantosan ti dokter. Tatu sareng objék anu seukeut tiasa ngahasilkeun perdarahan anu lega.

Torsion tina tali spérmatika - dina henteuna gizi ésénsial, ngarareunah nembongan dina téstis.

Perhatosan médis langsung diperyogikeun pikeun nyegah atrofi téstisik.

Nunjukkeun yén organ kelamin lalaki padeukeut sareng organ kemih, urethritis atanapi cystitis tiasa ngangsonan nyeri dina skrotum.

Deformitas tiasa lumangsung saatos panyakit atanapi cilaka, anu terasna résiko sindrom nyeri ningkat nalika degdegan lumangsung. Saatos ngaidentipikasi sabab sareng lokalisasi deformitasna, dokter milih metode pikeun mulangkeun organ.

Hernia inguinal komprési ari spérma sareng nyababkeun nyeri. Patologi henteu salawasna ngagaduhan gejala anu diucapkeun, sakapeung ngalir sacara latén. Sensasi nyeri lumangsung nalika dihudangkeun atanapi nalika coitus.

Hydrocele dibarengan ku pembentukan cairan dina téstis salaku akibat tina peredaran anu ngarusak. Gejala ciri mangrupikeun pembesaran organ, nyeri seukeut dina palpasi.

Ngembangkeun neoplasma ganas tiasa mangaruhan jaringan kelenjar atanapi saluran ékskresi. Nyeri testis lumangsung saatos tumor tumuh saukuran ageung.

Dina pangaruh hipotermia berkepanjangan dina téstis, nyeri nyeri tiasa kajantenan.

Inféksi sering janten sabab peradangan dina skrotum. Aya sababaraha panyakit anu tepa sareng sifatna viral:

  • epididymitis (ngabareuhan, hyperemia, bareuh nembongan di daérah skrotum);
  • orchitis (gaduh awal akut, dicirikeun ku kanaékan suhu, nyeri dina saluran palangkangan, anu intensified nalika leumpang, skrotum lemes sareng ngagurilap, ukuran téstis ngagedéan);
  • ureaplasmosis, mycoplasmosis, chlamydia, jsb.

Saha anu dikontak sareng kumaha ngubaranana

Upami manifestasi anu pikahariwangeun muncul, anjeun kedah nganjang ka urologist. Dina pamariksaan, dokter palpates téstis. Aranjeunna kedah aya dina skrotum, ngagaduhan bentuk buleud atanapi lonjong, sareng henteu nyababkeun nyeri. Diagnostik (laboratorium sareng perangkat keras) dilaksanakeun pikeun ngaidéntifikasi sabab-musababna. Saatos netelakeun diagnosis, dokter mutuskeun kumaha ngaleupaskeun gejala anu ngaganggu pasién.

Perlakuan saatos cilaka nyaéta taat kana ranjang sésana, panggunaan kompres tiis. Kadang-kadang analgesik diperyogikeun. Saatos tatu parah dibarengan ku nyeri parna, pasién dirujuk ka rumah sakit (perlakuan bedah tiasa diperyogikeun upami getih akumulasi dina skrotum).

Bedah darurat diperyogikeun dina kasus torsion téstis, upami henteu anjeun moal ngagaduhan waktos pikeun nyalametkeun organ éta. Pikeun epididymitis, kursus antibiotik diresepkeun pikeun nyegah panyebaran inféksi ka organ séjén.

Orchitis meryogikeun perawatan gancang pikeun nyegah komplikasi (peradangan tina appendages, atrophy of gonads). Antibiotik dianggo, upami diperyogikeun, analgesik diresepkeun. Pasén kedah niténan sésa ranjang, nganggo baju ketat anu pas.

Varicocele dirawat kalayan operasi (urat kapangaruhan ligated atanapi dipiceun). Hernia inguinal langkung sering diubaran ku metode bedah di rumah sakit.

Métode relief nyeri

Upami dina waktos pamariksaan henteu aya palanggaran anu diturunkeun, sareng teu ngarareunah disababkeun sanés ku panyakit, tapi ku pantang anu berkepanjangan, teu kedah nganggo pangobatan.

Pikeun ngaleungitkeun ngarareunah, anjeun kedah terang kumaha ngagentos nyeri. Dina kaseueuran kasus, hubungan intim atanapi masturbasi ngabantosan. Pas éjakulasi lumangsung, tegangan turun, nyeri ngaleungit.

Nalika anu nyababkeun ngarareunah janten teuing pikagumbiraeun tina caresses atanapi petting anu berkepanjangan sareng mustahil pikeun ngeureunkeun hubungan seksual ku cara alami, anjeun tiasa kéngingkeun relief ngaliwatan onani.

Saatos éjakulasi sareng syahwat, teu ngarareunah ngaleungit saatos sababaraha waktos. Pikeun nyegah kaayaan ieu, diperyogikeun pikeun ngirangan durasi foreplay.

Pantang anu berkepanjangan tiasa nyababkeun nyeri téstis. Dina kaayaan sapertos kitu, disarankeun nganggo masturbasi dugi ka pasangan anu tetep némbongan. Upami teu kitu, ku pengulangan kaayaan anu teras-terasan, impotensi tiasa ngembangkeun.

Nyeri ku pikagumbiraeun anu lumangsung saatos nyium mojang tiasa bertahan salami 1-2 jam. Mandi panas ngabantosan ngirangan. Tiasa ngaleungitkeun tegangan ku bantosan latihan saderhana anu nganormalkeun sirkulasi getih dina organ pelvis:

  • lumpat;
  • squats;
  • ngojay;
  • leumpang gancang.

Anu teu kedah anjeun lakukeun nyaéta pangobatan nyalira.

Ukuran pencegahan

hubungan séks pikeun nyegah nyeri téstis

Patuh kana rekomendasi saderhana ngabantosan kaséhatan:

  • pamariksaan diri mingguan;
  • saatos cilaka, pastikeun konsultasi ka dokter;
  • nyingkahan overexcitation;
  • pikagumbiraeun kuat pikeun ditungtungan ku éjakulasi;
  • entong ngantepkeun pantang lami-lami;
  • hubungan seksual sacara rutin;
  • hindarkeun hipotermia sareng stagnasi cikiih;
  • nganggo baju jero tina bahan alami;
  • nitenan kabersihan;
  • ulah aya cilaka dina téstis.

Kacindekan

Ramalanna gumantung kana parahna patologisna. Dina kaseueuran kaayaan, pamulihan lengkep lumangsung, tapi dina kasus anu parah, téstis henteu tiasa disimpen.

Kalayan overexcitation atanapi salaku hasil tina pantang pikeun lila, anu normal fungsi aurat kaganggu. Ieu nyababkeun ngarareunah, lalaki éta henteu resep hubungan seksual.