Naon anu dikaluarkeun ku lalaki dina lalaki?

Daérah kelamin lalaki rentan pisan kana prosés patologis, ku alatan éta, kaséhatan lalaki kedah diawasi sacara raket. Kalayan degdegan, rusiah disumputkeun, diperyogikeun pikeun nalungtik pangaluaran lalaki nalika bungah. Cairan ieu anu tiasa nyaritakeun ngeunaan kaayaan kaséhatan lalaki. Rahasia tiasa alami sareng peringatan ngeunaan prosés patologis.

Nalika kaluar dianggap normal

Dina kaayaan anu gumbira, lalaki kedah ngagaduhan rahasia ti sirit. Ngaleupaskeun dianggap normal dina bentuk anu tangtu.

ngurangan lalaki, norma sareng simpangan
  1. Urétorrhea leueur.Ieu mangrupikeun debit transparan tanpa aroma anu khusus anu lumangsung nalika sanggama. Rahasia sapertos kitu penting salaku pelumas alami. Sékrési rusiah dina waktos-waktos ieu minimal. Hiji lalaki, kalayan dikaluarkeun sapertos kitu, henteu ngaraos ngarareunah. Sékrési sékrési kaasup sajumlah leutik spermatozoa anu ngagaduhan motilitas aktif. Kalayan nembus sékrési ieu kana flora heunceut, pasanganna tiasa janten hamil. Kusabab kitu, dokter nyarankeun yén lalaki anu henteu ngagaduhan turunan nganggo kondom dina awal hubungan séks, sareng sanés sateuacan tungtungna, anu dilakukeun ku seueur.
  2. Smegma.Ieu sékrési anu dihasilkeun ku kelenjar kelamin, anu perenahna caket sirah lingga. Smegma ngagaduhan warna konéng semu bodas sareng aroma anu henteu pikaresepeun. Kalayan akumulasi smegma di daérah sirah organ kelamin, teu aya prosés patologis anu didiagnosis. Pelepasan ieu nunjukkeun kabersihan anu goréng.
  3. Sperma.Sékrési cairan nalika ngahudangkeun lalaki nalika éjakulasi disebat mani. Mani nyaéta ngaleupaskeun konsistensi mukus anu ngagaduhan bau anu khusus. Serangan pelepasan ti kanal uretra lumangsung dina waktos saatos puncak maksimum hubungan kahontal. Komposisi spérma: spérma motil sareng sékrési anu dihasilkeun ku kelenjar organ kelamin. Upami cairan ieu asup kana heunceut bikang nalika ovulasi (pertengahan bulan bulanan), konsepsi budak tiasa dilakukeun. Dina waktos ieu, kamungkinan kamungkinan pembuahan anu paling ageung, bahkan dina kasus-kasus éta nalika jumlah cairan mani leutik pisan dileupaskeun nalika sanggama. Dina sababaraha urang lalaki, éjakulasi leutik aya hubunganana sareng prosés patologis, nanging, ieu mangrupikeun salah paham. Sababaraha lalaki ngagaduhan ciri fisiologis dina awakna.

Nalika potency kuat ditandaan ku sajumlah leutik éjakulasi sareng nyeri sirah, nyeri palangkangan, peurih, hyperemia, bau khusus sareng kaabnormalan anu sanés, diperyogikeun kunjungan anu gancang ka urologist.

Anu ngaleupaskeun dianggap patologis

Henteu sadayana épék cacakan dianggap normal pikeun lalaki. Kadang-kadang meureun aya campuran tina nanah atanapi getih.

Aya sababaraha alesan patologis anu peryogi naséhat médis:

debit di lalaki nalika bungah naon éta
  • massa réa atanapi langsing ku gumpalan gumpalan;
  • sindrom nyeri di daérah sacro-lumbar atanapi dada;
  • bau keuheul;
  • ngaluarkeun cikiih kalayan teu ngarareunah.

Pelepasan ku degdegan anu saé pikeun jalu sifatna khusus, sareng tiasa ngingetkeun perkembangan patologi naon waé.

  • Prosés peradangan daérah kemih sareng kelamin, anu tiasa diprovokasi ku sababaraha rupa mikroorganisme anu ngabahayakeun.
  • Panyakit onkologis;
  • STDs;
  • Komplikasi pakait sareng peradangan sistem kemih atanapi réproduktif, diprovokasi ku tatu atanapi operasi;

Lalaki biasana ngaheureuykeun nalika ningali kaluarna tina uretra, ku tilas getih. Dina kaseueuran kasus, debit sapertos nunjukkeun kamungkinan prosés onkologis, anu paling sering tiasa mangaruhan kelenjar jalu, téstis, tubulus seminiferous. Nanging, perlu diperhatoskeun sababaraha gejala sanés anu tiasa ngiringan panyakit ieu.

Nyaéta:

  • ngijih nyeri;
  • cikiih beureum;
  • suhu luhur;
  • gumpalan mukus dicatet tina saluran saluran uretra (biasana ieu lumangsung dina tahap telat pamekaran).

Nalika sékrési transparan caket tina asal kentel kalayan bau anu henteu pikaresepeun kaluar tina saluran uretra, ieu ngingetkeun timbulna patologi tepa. Inféksi lalaki bisa lumangsung ngaliwatan hubungan seksual.

Tanda tambihan kalebet peurih, perédaan épidermis tina sirah, kalayan tanda-tanda baruntus dina organ.

Panyakit tepa anu tiasa mangaruhan daérah kemih sareng kelamin awak jalu:

  • gonorrhea;
  • ureaplasmos;
  • herpes;
  • mycoplasmas;
  • chlamydia.

Nalika prosés tepa tina saluran saluran urét jalu, sirit nyumputkeun rusiah kalayan seueur leukosit, anu ngajantenkeun cairan kentel. Ieu nunjukkeun ayana nanah dina mani. Fénoména ieu ngingetkeun komplikasi serius dina prosés patologis.

Henteu aya nanah, teu aya alesan pikeun nunda kunjungan ka spesialis khusus (urologist). Perlakuan anu henteu lami tiasa janten provokasi phimosis. Phimosis mangrupikeun ciri anu caket tina kulup dina sirah sirit. Patologi ieu dirawat ngan ukur ku panggunaan operasi.

Diantara alesan anu tiasa ngangsonan debit patologis tina uretra, panyakit tepa anu sanés tiasa kalebet, pamekaranana kedah geuwat dileungitkeun, kusabab ieu diperyogikeun pisan pitulung médis.

Ieu kalebet inféksi ku staphylococcus, streptococcus, saluran uretra sareng jamur téstis. Patologi ieu dikedalkeun ku peurih perineum, bareuh skrotum, sirah lingga ku hiperemia.

Panyakit tangtu tiasa ngangsonan prosés patologis ieu sareng sékrési khusus:

  • balanoposthitis;
  • hemorrhea;
  • urethritis tina non-gonorrheal type;
  • spermatorrhea.

Panyakit ieu tiasa ditandaan ku getihan tina saluran uretra kalayan nyeri tambahan dina palangkangan sareng daerah scrotum. Sindrom nyeri ogé nyatet dina téstis, sedengkeun lalaki ngarasa lemah, suhu awak naék, sareng kiih sesah.

Naon anu kudu dilakukeun lamun lalaki boga pangaluaran patologis

Nalika lalaki ngagaduhan panolakan anu teu umum tina saluran saluran cai dina kaayaan anu gelisah, anjeunna kedah nyungkeun naséhat médis. Spesialis khusus bakal mendakan sababna sareng ngabantosan ngaleungitkeunana. Pikeun ngalakukeun ieu, ahli urologi ngajukeun pikeun ngalaman pamariksaan sareng lulus tés anu diperyogikeun.

Nyaéta:

  • oles tina saluran uretra pikeun budaya baktéri;
  • spérmogram;
  • nganjang ka proktologis;
  • pamariksaan total cikiih sareng getih;
  • pamariksaan ultrasound organ dina pelvis leutik.

Saatos pamariksaan lengkep sareng nampi hasil tés, spesialis tiasa nangtoskeun panyababna panyalindungan khusus pikeun lalaki. Saatos ieu, diréparasi terapi terapi, anu ngamungkinkeun anjeun ngirangan gejala pikaresepeun, nyegah komplikasi patologis.

Nalika pasién henteu langsung milari bantosan médis pikeun terapi, ieu ngancam kana kamajuan panyakit ku munculna akibat serius anu mangaruhan henteu ngan ukur ngalaksanakeun kahirupan séksual anu kualitas, tapi ogé kaséhatan umum séks lalaki.

Sababaraha prosés patologis tiasa mangaruhan sakumna daérah urogenital. Nalika éjakulasi, perdarahan tiasa kabuka, anu fatal.

Pikeun nyegah manifestasi patologis anu dikedalkeun ku pangaluaran abnormal tina uretra, lalaki kedah serius nyandak kasihatanana. Pikeun nyegah panyakit daerah kemih sareng kelamin dina tahap awal, anjeun kedah ngalaman ujian anu dijadwalkeun ku spesialis khusus unggal taun.